piątek, 16 września 2011

Racuchy z dyni.
Przepiękne, takie pomarańczowe i słodkie.
U mnie wersja z jabluszkami.
Przepis oczywiscie z http://mojewypieki.blox.pl/2007/10/Placuszki-z-dyni.html



Składniki:
  • około 800 dag miąższu dyni
  • 3 jajka
  • 30 - 40 dag mąki (lub więcej, do związania gęstego ciasta) 
  • szczypta soli
  • 1 jabłko


Dynie obrałam i starałam w mikserze jak na placki ziemniaczane. Jabłko obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę i wymieszalam z masą dyniową.
 Dodałam 3 jajka szczypte soli, mąke, wymieszałam i gotowe. (ciast powinno być gęste)
Smażyłam na oleju do zarumienienia.

Są pyszne z konfiturą, miodem, cukrem pudrem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz